Preţul petrolului Brent s-a redus cu 1,38 de dolari

Preţul petrolului Brent a scăzut vineri cu 1,38 de dolari, la 114,05 de dolari pe baril, după ce în luna februarie a atins maximul ultimilor doi ani şi jumătate, de aproape 120 de dolari pe baril.

16 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului Brent s-a redus cu 1,38 de dolari

Preţul petrolului Brent s-a redus vineri cu 1,38 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, s-a redus la 114,94 de dolari pe baril, până la ora 7:36 GMT, după ce pentru o scurtă perioadă a coborât la 112,83 de dolari pe baril. Preţul a urcat în februarie la maxilul ultimilor doi ani şi jumătate, de 119,79 de dolari pe baril, pe fondul temerilor investitorilor că tensiunile sociale din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu vor afecta livrările de petrol din aceste regiuni.

Cotaţia ţiţeiului destinat pieţei din SUA a scăzut cu 1,45 de dolari, la 101,25 de dolari pe baril.

Reducerea de vineri a cotaţiei vine pe fondul debutului liniştit al unor proteste în Arabia Saudită, notează Reuters. Totodată, investitorii au fost speriaţi cutremurul puternic care a lovit Japonia.

"Observăm o corecţie, de care este mare nevoie. Dacă «Ziua Revoluţiei» din Arabia Saudită nu degenerează în ceva grav, tendinţa cotaţiilor petrolului va fi de scădere", a afirmat Tony Nunan, analist la Mitsubishi.

În Arabia Saudită, pe Facebook circulă un apel pentru organizarea, vineri, a unor proteste - "Ziua a revoluţiei" - cu scopul de a cere eliberarea deţinuţilor politici şi libertate de exprimare şi de întrunire. Joi, autorităţile au trans focuri de armă în aer pentru a dispersa demonstranţi şiiţi, trei persoane fiind rănite în urma acestei acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici