Preţul petrolului creşte cu peste 1 dolar după date privind industria SUA

Preţul petrolului a crescut cu peste 1 dolar, inversând tendinţa negativă din prima parte a tranzacţiilor, după informaţii privind evoluţia pozitivă a industriei prelucrătoare americane în martie, care au compensat datele economice dezamăgitoare din Europa.

214 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte cu peste 1 dolar după date privind industria SUA

Preţul petrolului creşte cu peste 1 dolar după date privind industria SUA (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Indicele referitor la activităţile fabricilor americane la nivel naţional a urcat de la 52,4 puncte în februarie la 53,4 puncte, potrivit Institutului pentru Managementul Ofertei. Analiştii anticipau că indicele va urca la 53 de puncte.

La ora 15:40 GMT, petrolul Brent, de referinţă la Londra, era cotat în creştere cu 1,43 dolari, la 124,31 dolari pe baril, revenind de la 121,7 dolari pe baril. În primul trimestru, preţul petrolului Brent a urcat cu 14,4%.

Preţul petrolului destinat pieţei americane este în urcare cu 1,32 dolari, la 104,34 dolari pe baril, de la un minim al şedinţei de 102,06 dolari pe baril. În acest an, cotaţia petrolului american a avansat cu 4,2%.

"Preţul petrolului a crescut în urma datelor peste aşteptări referitoare la industria prelucrătoare din SUA, economia americană continuând să compenseze înrăutăţirea situaţiei din Europa şi temerile legate de încetinirea activităţilor în China", a declarat John Kilduff, partener la compania Again Capital în New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici