Preţul petrolului creşte, în contextul discuţiilor din UE privind un posibil embargo asupra Rusiei

Preţul petrolului şi-a continuat marţi creşterea, în condiţiile în care unii membri ai Uniunii Europene au discutat despre un posibil embargo petrolier asupra Rusiei, iar atacurile asupra instalaţiilor saudite au provocat o stare de nervozitate pe piaţă, relatează Reuters.

544 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte, în contextul discuţiilor din UE privind un posibil embargo asupra Rusiei

Petrolul creşte, în contextul discuţiilor din UE privind un posibil embargo asupra Rusiei

Contractele futures West Texas Intermediate au crescut cu 2,20 dolari, sau 1,96%, la 114,32 dolari pe baril la NYMEX, iar contractele futures Brent au crescut cu 3,18 dolari, sau 2,75%, la 118,80 dolari pe baril la Intercontinental Exchange la 0440 GMT.

Ambele contracte se stabiliseră luni în creştere cu peste 7%/

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene sunt împărţiţi în privinţa deciziei de a se alătura Statelor Unite în sancţionarea petrolului rusesc, unele ţări, inclusiv Germania, susţinând că blocul este prea dependent de combustibilii fosili din Rusia.

Arabia Saudită a avertizat că nu va purta responsabilitatea pentru întreruperile aprovizionării globale în urma atacurilor asupra instalaţiilor sale petroliere de către Houthis, aliate cu Iranul. Comentariile au fost făcute după ce grupul a tras cu rachete şi drone asupra instalaţiilor companiei petroliere de stat saudite în weekend, provocând o scădere temporară a producţiei rafinăriilor.

Analiştii au declarat că există preocupări suplimentare cu privire la producţia OPEC+. "Estimăm că diferenţa dintre ţintele de producţie OPEC+ şi producţia reală s-a situat luna trecută la puţin peste 800.000 de barili pe zi (bpd) şi va creşte la o cifră uriaşă de 1,15 milioane de bpd în martie", a declarat compania de consultanţă JBC Energy într-o notă.

Între timp, stocurile de ţiţei din SUA au rămas probabil neschimbate săptămâna trecută, potrivit unui sondaj preliminar realizat luni de Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
petrol,
preţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici