Preţul petrolului scade, după ce OPEC a anunţat că ar putea creşte producţia

Scăderea preţului petrolului Brent s-a accentuat marţi, cotaţia reducându-se cu doi dolari, la puţin sub 113 de dolari pe baril, după ce un oficial din Kuweit a anunţat că membrii OPEC discută despre majorarea producţiei de ţiţei pentru prima dată în ultimii doi ani.

114 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade, după ce OPEC a anunţat că ar putea creşte producţia

Preţul petrolului scade, după ce OPEC a anunţat că ar putea creşte producţia (Imagine: Shutterstock)

Preţul ţiţeiului Brent şi-a accentuat a scăzut marţi cu doi dolari, la puţin sub 113 dolari pe baril

"Discutăm despre o eventuală creştere a producţiei de ţiţei", a declarat Ahmad al-Abdullah al-Sabah, ministrul Petrolului din Kuweit. El a menţionat că membrii OPEC nu au luat încă nicio decizie.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă pentru bursa londoneză, a scăzut cu 2,05 dolari, la 112,99 de dolari pe baril, până la ora 7:58 GMT, după ce pe 24 februarie a atins cel mai ridicat nivel de după septembrie 2008, de 119,79 de dolari pe baril, pe fondul temerilor că tensiunile sociale din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu vor afecta livrările de ţiţei.

Preţul petrolului destinat pieţei din SUA s-a redus cu 1,92 dolari, la 103,52 de dolari pe baril.

O majorare oficială a producţiei OPEC ar reprezenta un semn al determinării organizaţiei de a limita creşterea preţurilor petrolului pentru protejarea revenirii economiei globale, notează Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici