Preţurile locuinţelor din Germania au scăzut cu 6,8% în primul trimestru din 2023. Costurile mai mari ale creditelor ipotecare descurajează cumpărătorii

  • Preţurile locuinţelor din Germania au scăzut cu 6,8% în primul trimestru al acestui an.
  • Costurile mai mari ale împrumuturilor, inflaţia şi creşterea economică mai slabă şi-au pus amprenta asupra celei mai mari pieţe imobiliare din Europa.
375 afișări
Imaginea articolului Preţurile locuinţelor din Germania au scăzut cu 6,8% în primul trimestru din 2023. Costurile mai mari ale creditelor ipotecare descurajează cumpărătorii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Biroul federal de statistică a explicat că indexul proprietăţilor rezidenţiale a scăzut cu cea mai rapidă rată anuală de la începutul măsurătorilor, în anul 2000.

Scăderea preţurilor locuinţelor este cel mai recent semn al problemelor de pe piaţa imobiliară rezidenţială germană, unde construcţia de locuinţe este, de asemenea, în încetinire. Doar 21.200 de apartamente au fost aprobate pentru construcţie în aprilie, cu 31,9% mai puţin decât în anul precedent. Aceasta a fost cea mai mare scădere din martie 2007, informează Financial Times.

"Cererea mai scăzută din cauza costurilor de finanţare mai mari şi inflaţia ridicată sunt probabil în continuare principalele motive pentru declinul preţurilor de achiziţie", a transmis agenţia de statistică.

Biroul de statistică a precizat că preţurile au scăzut în primul trimestru atât în oraşe, cât şi în zonele rurale, deşi au scăzut mai puternic în zonele urbane. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în cele mai mari şapte oraşe din Germania, Berlin, Hamburg, Munchen, Köln, Frankfurt, Stuttgart şi Düsseldorf, unde preţurile pentru locuinţele unifamiliale şi bifamiliale au scăzut cu 10,4%, iar cele pentru apartamente au scăzut cu 6,4%.

Datele arată că mulţi germani nu-şi mai permit să cumpere o casă sau un apartament, ceea ce duce la scăderea numărului de tranzacţii imobiliare. Cererea de credite ipotecare este în scădere din mai 2022, deşi a existat o uşoară revenire în martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici