Preţurile mărfurilor, cu excepţia aurului, ar putea scădea luni în urma reducerii ratingului SUA

Preţurile mărfurilor, cu excepţia aurului, ar putea scădea luni din cauza reducerii ratingului Statelor Unite de către Standard & Poor's (S&P), dar pierderile ar trebui să fie limitate de speranţele că avansul economic din China se va menţine solid.

363 afișări
Imaginea articolului Preţurile mărfurilor, cu excepţia aurului, ar putea scădea luni în urma reducerii ratingului SUA

S&P a redus vineri seară, pentru prima dată, ratingul AAA al SUA, la AA+ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aurul, considerat cel mai sigur activ în perioade de criză, va beneficia de pe urma incertitudinii din pieţe, iar scăderile preţurilor petrolului, metalelor şi cerealelor ar putea fi de scurtă durată, deoarece unii investitori urmăresc cu atenţie orice oportunitate de a cumpăra la cotaţii depreciate.

China este cel mai mare consumator de cupru din lume, al doilea consumator de petrol şi unul dintre cei mai mari importatori de cereale. Creşterea puternică a economiei chineze şi oferta restrânsă a unor materii prime importante, precum cărbunele şi minereul de fier, ar putea susţine de asemenea preţurile mărfurilor.

S&P a redus vineri seară, pentru prima dată, ratingul AAA al SUA, la AA+, din cauza temerilor privind deficitul bugetar şi datoria de stat, dar şi în contextul divergenţelor de pe scena politică de la Washington.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici