Primarul Londrei susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari

Primarul Londrei, Sadiq Khan, susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari până în prezent. Khan care s-a opus ieşirii din UE, foloseşte datele unui studiu realizat de economişti.

301 afișări
Imaginea articolului Primarul Londrei susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari

Primarul Londrei susţine că Brexitul a costat Marea Britanie peste 178 de miliarde de dolari

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a redus dimensiunea economiei sale cu 6% până în prezent. Reducerea economică costă 140 de miliarde de lire sterline (178 de miliarde de dolari), a declarat joi primarul Londrei, Sadiq Khan. El mai spuns că deficitul va ajunge la 10% până în 2035, potrivit Reuters.

Khan, un membru al Partidului Laburist de opoziţie, care a votat împotriva Brexit-ului în referendumul din 2016, şi-a bazat declaraţia pe un raport comandat de la consultanţii economici Cambridge Econometrics. Experţii au estimat cât de repede ar fi crescut economia dacă Marea Britanie ar fi votat pentru a rămâne în UE.

„Este acum evident că Brexit-ul nu funcţionează. Versiunea dură a Brexit-ului cu care am ajuns ne trage economia în jos şi creşte costul vieţii", a explicat Khan.

Estimarea Cambridge Econometrics a costurilor Brexitului este mai mare decât alte calcule.

Institutul Naţional de Cercetare Economică şi Socială (NIESR) din Marea Britanie a estimat în noiembrie că Brexitul a redus dimensiunea economiei cu 2%-3%. Impactul ar putea să crească la 5%-6% până în 2035.

Jonathan Haskel, un specialist al Băncii Angliei, a estimat anul trecut, că Brexitul a afectat investiţiile în afaceri provocând reducerea PIB-ului cu 1,3% până la sfârşitul lui 2022, echivalentul a 1.000 de lire sterline pe gospodărie pe an.

Evaluarea implicaţiilor Brexit-ului a fost complicată de pandemia de COVID-19 la doar câteva luni după ce Marea Britanie a părăsit oficial UE în ianuarie 2020. De aemenea, Marea Britanie se confruntă cu un val de migranţi din ţările africane şi asiatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
brexit,
cost,
khan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici