Primul Ferrari Store din România, inaugurat în toamnă

Primul Ferrari Store din România, al doilea ca mărime din Europa, va fi deschis în toamnă în Bucureşti, după o investiţie de trei milioane de euro a partenerului Ferrari pe piaţa locală, compania Forza Rossa.

515 afișări
Imaginea articolului Primul Ferrari Store din România, inaugurat în toamnă

Primul Ferrari Store din România, inaugurat în toamnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem o investiţie nouă, deschidem un Ferrari Store, exact ca cele existente în lume. Va fi unul reprezentativ şi va avea circa 500 de metri pătraţi", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Forza Rossa, Camelia Bazac, prezentă la lansarea pe piaţa locală a celui mai nou model Ferrari, California.

Formalităţile pentru inaugurarea Ferrari Store au început în august 2008.

"Ferrari Store va fi amplasat pe Calea Victoriei şi este unul dintre cele mai mari din lume. În Europa doar cel din Milano este mai mare, cu o suprafaţă de puţin peste 600 de metri pătraţi", a spus Bazac.

Potrivit oficialului Forza Rossa investiţia în Ferrari Store, magazin cu obiecte şi accesorii Ferrari, se ridică la circa trei milioane de euro.

Partenerul Ferrari din România a avut afaceri de patru milioane de euro anul trecut, dintre care 3,5 milioane de euro au reprezentat vânzările de maşini, iar restul activităţi de service. Profitul net al companiei a fost de 57.000 de euro.

Pentru acest an compania aşteaptă o cifră de afaceri de opt milioane de euro şi un profit net de 300.000 de euro, potrivit Cameliei Bazac.

Forza Rossa a livrat 15 unităţi anul trecut, iar în acest an va comercializa 25 de maşini, comenzile fiind aproape duble.

În 2008, 25% dintre maşini au fost achiziţionate în leasing, restul cash, iar în acest an cele două sisteme de plată vor avea ponderi egale.

"Noi ne sfătuim clienţii să achiziţioneze în leasing pentru că putem avea un control mai bun asupra maşinii. În acest fel nu riscăm să facem concurenţă neloială colegilor noştri din alte ţări, fiind ştiut faptul că se încearcă achiziţionarea de maşini dintr-o ţară şi vânzarea lor în alta", a explicat Bazac.

Potrivit acesteia, leasingul este mai convenabil şi pentru clienţi deoarece procedurile de buy-back sunt mai facile, iar suma pe care clientul a plătit-o pentru maşina pe care a deţinut-o o perioadă, dar pe care vrea s-o vândă, este considerată avans pentru următoarea maşină.

Perioada de aşteptare pentru un Ferrari a început să scadă de la circa 18 luni la circa 12 luni.

În prezent în România circulă aproximativ 80 de maşini Ferrari cu plăcuţe de înmatriculare româneşti.

Acţionarii Forza Rossa sunt ministrul sănătăţii, Ion Bazac, cu o participaţie reprezentând 47,5% din acţiunile companiei, soţia acestuia, Camelia Bazac, cu 5%, iar restul de 47,5% dintre părţile sociale sunt ale Central European Finance (Cefin) din Luxemburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici