Princemob Buro: Cererea pentru mobilă office second-hand a crescut cu 15% în primul semestru

  • Companiile alocă bugete între 7.500 euro şi 10.000 euro pentru mobilarea birourilor în funcţie de mărimea firmei şi a planului de dezvoltare
  • Cele mai mari achiziţii ca investiţie sunt înregistrate în Cluj
  • Piaţa de profil este tot mai puternică, Princemob Buro având în plan extinderea în estul ţării şi mutarea locaţiei din Cluj într-un spaţiu mult mai generos
102 afișări
Imaginea articolului Princemob Buro: Cererea pentru mobilă office second-hand a crescut cu 15% în primul semestru
Bucureşti, iulie 2023 - Interesul pentru mobilier office second-hand este din ce în ce mai mai mare în România, atât pe fondul inflaţiei, cât şi al dorinţei de protejare a mediului înconjurător. Astfel, cererea pentru mobilă de birou second-hand a crescut cu aproximativ 15% în perioada ianuarie-iunie 2023 comparativ cu aceeaşi perioadă anul trecut, cele mai multe achiziţii din segmentul B2B fiind făcute de companii din domeniile medical, IT, agricultură, real-estate şi auto, potrivit datelor Princemob Buro, unul dintre principalii producători de mobilă pentru birou şi importatori de mobilier office second-hand din ţară.
 
În acest context, Princemob Buro a înregistrat o cifră de afaceri de peste 740.000 euro în primul semestru din an, în creştere cu 11% faţă de perioada similară din 2022, peste estimările iniţiale. Pe fondul cererii crescute, compania bugetează afaceri peste 1,6 milioane euro în 2023, în creştere cu 20% faţă de anul trecut, având în vedere contextul economic actual.
 
“Piaţa de mobilier office second-hand din România câştigă tot mai mult teren, susţinută de interesul tot mai mare pentru produse de profil atât din partea companiilor, cât şi al consumatorilor persoane fizice. Iar aici sunt două motive majore care contribuie la creşterea pieţei: intenţia de economisire şi dorinţa de sustenabilitate şi de protejare a mediului. Prin achiziţionarea de mobilier office second-hand, clienţii pot economisi de la 2-3 ori mai mult, însă partea de protejarea a mediului înconjurător, prin alegerea unor produs în stare perfectă, complet funcţional şi cu un design modern şi atractiv, a devenit raţiunea principală şi motivul de bază în creşterea cererii pe piaţa de profil. Sunt tot mai mulţi români dornici să trăiască sustenabil, să folosească resursele care există deja şi să reducă impactul asupra mediului, dar în continuare este nevoie de o educare a pieţei şi o comunicare adecvată despre avantajele mobilierului office second-hand atât pentru utilizatori, cât şi pentru mediu. Noi ne asumăm acest rol şi investim în educarea continuă a pieţei, având şi proiecte dedicate mediului: pentru fiecare birou vândut plantăm câte un copac”, declară George Udrişte, CEO Princemob Buro.
 
Astfel, cele mai achiziţionate piese de mobilier second-second sunt birourile, scaunele, dulapurile şi roll box-urile. Cele mai multe cereri, 87%, sunt generate de segmentul B2B pentru mobilarea parţială sau completă a sediilor, în general IMM-uri din domeniile medical-farma, distribuţie, auto, agricultură sau IT, care au obiective de sustenabilitate. 
 
Bugetele pentru mobilarea sediilor de companie variază între 7.500 euro şi 10.000 euro, iar cele mai mari achiziţii ca buget per companie sunt alocate în Cluj. Datorită acestui trend, Princemob Buro îşi va reloca sediul din Cluj într-un spaţiu de expunere mai generos, cu un depozit dotat pentru un trafic ridicat.
 
“Alegerea produselor sustenabile nu mai este un simplu trend, este un model de consum şi o alternativă eficientă din toate punctele de vedere la achiziţia de produse noi pentru o parte tot mai importantă din companii. Dar acest obicei devine tot mai vizibil şi în segmentul B2C, unde  consumul cât mai controlat şi reducerea risipei sunt un stil de viaţă pentru o parte importantă dintre români. Din acest punct de vedere, ne-am propus să deschidem un nou showroom, în Iaşi, acoperind astfel zone principale din ţară şi fiind acolo unde sunt potenţialii clienţi, mai ales că piaţa de profil are un potenţial absolut în România”, adaugă George Udrişte, CEO Princemob Buro.
 
Mobilierul office second-hand furnizat de Princemob Buro este importat din Germania, fiind atent selecţionat încă din momentul încărcării, trecând printr-un proces amplu de igienizare şi verificare în cadrul companiei fiind livrat în stare perfectă şi complet funcţional, cu preţuri între 200 lei şi 1.800 lei, cu până la 2-3 ori mai mici decât piesele de mobilier noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici