Priorităţile României în domeniul digital, prezentate în Parlamentul European

Priorităţile României în domeniul digital sunt securitatea cibernetică, inovarea, competenţele digitale şi creşterea numărului femeilor în domeniul tehnologiei informaţiei, a declarat miercuri Alexandru Petrescu, ministrul comunicaţiilor, în Parlamentul European.

97 afișări
Imaginea articolului Priorităţile României în domeniul digital, prezentate în Parlamentul European

Priorităţile României în domeniul digital, prezentate în Parlamentul European

Ministrul a prezentat miercuri, în plenul Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (Comisia ITRE) din Parlamentul European, priorităţile din domeniul Pieţei Unice Digitale pe durata celor şase luni ale mandatului României la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În acest context, ministrul comunicaţiilor a reafirmat angajamentul Preşedinţiei Române de a promova interesele Uniunii Europene pentru dezvoltarea Pieţei Unice Digitale şi a subliniat importanţa colaborării cu statele membre, Comisia Europeană şi cu Parlamentul European în vederea avansării negocierilor pe dosare legislative aflate în lucru pentru a contribui la consolidarea unei Pieţe Unice Digitale competitive şi inovatoare.

Sub motto-ul „O Europă digitală fără frontiere şi în curs de transformare”, ministrul Petrescu a reiterat priorităţile României în domeniul digital, securitatea cibernetică, inovarea, competenţele digitale şi creşterea numărului femeilor în domeniul tehnologiei informaţiei şi a prezentat evenimentele majore, de impact European, ce vor fi organizate pe parcursul celor şase luni de mandat.

„Am prezentat astăzi, în plenul Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE) programul ambiţios al Preşedinţiei României pe domeniul Pieţei Unice Digitale. Vă asigur că asigurarea unui nivel ridicat de digitalizare şi competitivitate a Uniunii Europene este o prioritate esenţială a Preşedinţiei Române şi din postura de mediator imparţial, ne-am propus să susţinem şi să avansăm proiectul european privind dezvoltarea Pieţei Unice Digitale. Ne dorim ca Europa să devină un lider global pe toate palierele digitale cu impact asupra creşterii economice: dezvoltarea reţelei de 5G, inteligenţă artificială, securitate cibernetică, supercalculatoare, cercetare şi inovare şi volume mari de date”, a declarat Alexandru Petrescu.

Pe 22 ianuarie, România a obţinut primul succes în Domeniul Pieţei Unice Digitale, prin acordul politic provizoriu la care s-a ajuns în ceea ce priveşte propunerea de directivă privind reutilizarea informaţiilor din sectorul public. Concret, acest act legislativ va contribui la creşterea economică la nivel european şi va aduce beneficii cetăţenilor europeni şi întreprinderilor mici şi mijlocii prin reducerea barierelor la intrarea pe piaţă, prin reducerea taxelor pentru reutilizarea informaţiilor din sectorul public, prin creşterea disponibilităţii datelor şi prin introducerea de noi tipuri de date publice.

„Prin sporirea utilizării, dezvoltării şi răspândirea tehnologiilor avansate, prin sprijinirea antreprenorialului, a inovaţiei şi a creativităţii, vom accelera capacitatea de dezvoltare a Europei în interesul economiei şi a cetăţenilor europeni”, a mai declarat Alexandru Petrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici