Probleme pentru Marea Britanie: Economia ţării a continuat să scadă cu 0,5% în iulie

PIB-ul Marii Britanii a scăzut cu 0,5% în iulie, peste prognoza de 0,2% dintr-un sondaj Reuters, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

628 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru Marea Britanie: Economia ţării a continuat să scadă cu 0,5% în iulie

Probleme pentru Marea Britanie: Economia ţării a continuat să scadă cu 0,5% în iulie

Marile bănci de investiţii şi-au redus previziunile de creştere economică. Goldman Sachs prognozează o creştere de 0,3% pentru anul 2023, iar JP Morgan 0,4%.

În ciuda scăderii din iulie, economia britanică a avut un avans de 0,2% în al doilea trimestru al acestui an.

James Smith, developed markets economist la ING, a explicat că „în ciuda ştirilor negative, economia va continua creşterea, chiar dacă într-un ritm mai lent”.

„Credem că economia va stagna în următoarele trimestre, o recesiune uşoară nefiind exclusă”, a adăugat acesta.

„Deşi piaţa consideră că Banca Angliei nu va continua majorarea dobânzilor, incertitudinea este în creştere. În mod clar, o înăsprire prea mare ar risca o recesiune în Marea Britanie”, este de părere Jane Foley, head of FX strategy la Rabobank.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici