Procuratura din Florida dă în judecată mari producători de ecrane LCD pentru majorarea preţurilor

Procuratura din Florida a dat în judecată mari producători de ecrane cu cristale lichide (LCD), între care Samsung Electronics şi LG Display, sub acuzaţia că ar fi conspirat pentru majorarea preţurilor.

19 afișări
Imaginea articolului Procuratura din Florida dă în judecată mari producători de ecrane LCD pentru majorarea preţurilor

Procuratura din Florida dă în judecată mari producători de ecrane LCD pentru majorarea preţurilor (Imagine: Mediafax Foto)

Între companiile acuzate se mai află AU Optronics, Hitachi, Sharp şi Toshiba.

Companiile sunt acuzate că s-au asociat pentru a îngrădi concurenţa şi pentru majorarea preţurilor ecranelor TFT-LCD, cea mai comună formă de ecrane LCD care intră în componenţa monitoarelor pentru PC-uri, a laptop-urilor şi a televizoarelor cu ecrane plate.

"Această amplă conspiraţie a avut ca rezultat majorarea artificială şi ilegală a preţurilor anumitor ecrane LCD şi ale produselor care le includ, în detrimentul populaţiei din Florida şi a autorităţilor guvernamentale", a declarat procurorul general al statului Florida, Bill McCollum.

Într-un caz asemănător, procurorul general din New York, Andrew Cuomo, a dat vineri în judecată mari producători internaţionali de ecrane LCD, pentru stabilirea ilegală a preţurilor, în ultimul deceniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici