Producătorii auto europeni şi americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice

Producătorii auto europeni şi americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice, în timp ce concurenţa din China se intensifică.

428 afișări
Imaginea articolului Producătorii auto europeni şi americani se întrec pentru a reduce costurile vehiculelor electrice

Sub presiunea concurenţei chinezeşti, marii producători auto americani şi europeni fac presiuni pentru a reduce costurile vehiculelor electrice, astfel încât acestea să poată avea preţuri şi marje de profit similare cu cele ale modelelor pe bază de combustibili fosili, au declarat directori din industrie citaţi de Reuters.

Companiile europene Stellantis şi Renault încearcă să dezvolte vehicule electrice mai accesibile, care sunt mai scumpe decât echivalentele cu motoare cu combustie, în condiţiile în care creşterea vânzărilor de maşini electrice a încetinit, în timp ce giganţii americani General Motors şi Ford au abordat posibilitatea unor parteneriate care ar putea reduce costurile vehiculelor electrice.

Costul ridicat al vehiculelor electrice a devenit o barieră semnificativă în calea adoptării în masă a automobilelor cu emisii zero.

Producătorii de automobile s-au luptat să ţină pasul cu Tesla, principalul producător de vehicule electrice din Statele Unite şi Europa, dar modelele chinezeşti cu costuri mai mici au sporit miza competiţiei.

Sosirea unor vehicule electrice chinezeşti cu costuri mai mici a dat un nou impuls eforturilor depuse de constructorii auto europeni pentru a dezvolta modele mai accesibile. BYD şi alţi producători chinezi de VE cu costuri reduse accelerează exporturile de vehicule în Europa şi în alte regiuni, iar producătorii auto americani se tem că aceste companii vor înfiinţa fabrici în Mexic pentru a livra vehicule electrice în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici