Producătorii cer reducerea TVA la legume şi fructe

Producătorii agricoli au solicitat, luni, autorităţilor reducerea TVA-ul pentru legume şi fructe la 7-9%, faţă de nivelul actual de 19%, motivând solicitarea prin pagubele importante provocate de secetă în acest an.

2 afișări
Imaginea articolului Producătorii cer reducerea TVA la legume şi fructe

Producătorii cer reducerea TVA la legume şi fructe

"Având în vedere seceta din acest an solicităm reducerea TVA la legume şi fructe la 7-9%. (...) Temepraturile foarte ridicate au avut un efect distructiv mai ales la fasolea păstăi, roşii ardei, unde producţiile sunt cu mult diminuate. Oferta redusă a făcut ca preţurile să explodeze ajungând faţă de perioada anului trecut să crească de 4-5 ori la varză, de trei ori la roşii şi castraveţi, la fel şi la ceapă şi ardeioase", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele patronatului Romconserv, Aurel Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici