Producătorii spanioli de lactate, îngrijoraţi de impactul interdicţiei importurilor impuse de Rusia

Interzicerea de către Rusia a importurilor de alimente din Uniunea Europeană şi Statele Unite provoacă îngrijorare în industria lactatelor din Spania, potrivit uneia dintre cele mai mari companii de profil din această ţară, Industrias Lacteas Asturianas, relatează RIA Novosti.

236 afișări
Imaginea articolului Producătorii spanioli de lactate, îngrijoraţi de impactul interdicţiei importurilor impuse de Rusia

Producătorii spanioli de lactate, îngrijoraţi de impactul interdicţiei importurilor impuse de Rusia (Imagine: Shutterstock)

Proprietatul Industrias Lacteas Asturianas, Francisco Rodriguez, a declarat agenţiei spaniole de presă EFE că această interdicţie, împreună cu scăderea cererii pe piaţa chineză, confirmă realitatea îngrijorătoare la nivelul întregului sector.

"Nu s-a pregătit nimic la Bruxelles pentru a rezolva această situaţie", a spus Rodriguez.

Rusia a interzis joi, timp de un an, importurile de produse agricole şi alimentare din statele care au impus sancţiuni ţării din cauza implicării în criza din Ucraina, respectiv împotriva Uniunii Europene, Statelor Unite, Norvegiei, Australiei şi Canadei.

Lista produselor interzise include carne, peşte, fructe de mare, lapte şi produse lactate, precum şi fructe şi legume. Embargoul ar putea provoca Uniunii Europene pierderi de 12 miliarde de euro.

Autorităţile de la Moscova s-au declarat deschise dialogului pentru revizuirea termenilor restricţiilor, dacă partenerii occidentali vor fi dispuşi la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici