Producătorul auto chinez BYD îşi extinde oferta de maşini pentru a concura cu Tesla şi Jeep în acelaşi timp

  • Compania chineză de automobile electrice BYD îşi extinde rapid gama de produse pentru a include vehicule care să concureze cu producătorii auto din toate segmentele de piaţă.
  • BYD a dezvăluit marţi trei noi maşini pentru marca sa Fang Cheng Bao.
  • Compania a lansat marca Fang Cheng Bao, punând accentul pe "nevoile personalizate ale consumatorilor", în special în ceea ce priveşte vehiculele off-road şi maşinile sport.
1969 afișări
Imaginea articolului Producătorul auto chinez BYD îşi extinde oferta de maşini pentru a concura cu Tesla şi Jeep în acelaşi timp

Compania chineză de automobile electrice BYD îşi extinde rapid gama pentru a include vehicule care concurează cu producătorii auto tradiţionali, cu Tesla pe segmentul premium şi cu Jeep pe segmentul off-road, transmite CNBC.

BYD a prezentat marţi trei noi modele pentru marca sa Fang Cheng Bao: un SUV off-road "Leopard 8", un SUV "Super 3″ orientat spre condusul în oraş şi o maşină sport "Super 9".

Compania nu a anunţat preţurile. În schimb, BYD a sugerat că mai multe detalii vor fi făcute publice la Salonul Auto de la Beijing de săptămâna viitoare.

BYD şi-a lansat marca Fang Cheng Bao în vara anului trecut, concentrându-se pe "nevoile personalizate ale consumatorilor", în special în ceea ce priveşte vehiculele de teren şi maşinile sport. Primul vehicul al mărcii, un SUV off-road cu propulsie hibridă numit "Leopard 5", a fost lansat în noiembrie cu un preţ de pornire de aproximativ 290.000 de yuani (40.845 de dolari).

BYD vinde, de asemenea, un SUV off-road şi o maşină sport sub marca sa de lux Yangwang, lansată la începutul anului trecut pentru a se adresa consumatorilor dispuşi să cheltuiască aproximativ 1 milion de yuani sau mai mult pe maşină.

Lansările de maşini BYD au loc pe fondul unei concurenţe acerbe pe piaţa vehiculelor electrice din China. Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a lansat luna trecută prima sa maşină electrică, care concurează direct cu Model 3 de la Tesla.

Constructorii auto chinezi, inclusiv BYD, au în vedere şi piaţa globală

Producătorii auto din China, precum BYD, Great Wall, Chery şi SAIC, plănuiesc să exporte mai multe maşini în Europa, atât pentru a-şi menţine în funcţiune fabricile din China, cât şi pentru a profita de apetitul regiunii pentru automobilele electrice.

Exporturile de automobile din China în 2023 au fost cu 58% mai mari decât în anul precedent, ceea ce a determinat o remodelare semnificativă a pieţei auto. În primele două luni ale acestui an, principalele destinaţii de export ale maşinilor chinezeşti au fost Belgia, Regatul Unit, Germania şi Olanda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici