Producătorul de cablaje SEWS îşi transferă producţia din Polonia în România

Producătorul de cablaje auto Sumitomo Electric Wiring Systems (SEWS) închide o fabrică din Polonia şi transferă producţia în unităţile pe care le deţine în România, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Florin Ionuţ, director economic şi administrator al SEWS România.

2095 afișări
Imaginea articolului Producătorul de cablaje SEWS îşi transferă producţia din Polonia în România

SEWS închide o fabrică din Polonia şi transferă producţia în unităţile pe care le deţine în România

SEWS Polska (SEWSP), filiala poloneză a companiei japoneze SEWS, are trei fabrici în Polonia, la Leszno, Zywiec şi Rawicz. Aceasta din urmă, care produce în special cablaje pentru Toyota, va fi închisă, iar producţia va fi transferată facilităţilor din România, în lunile septembrie-octombrie.

"Nu va fi o nouă fabrică aici", a spus oficialul SEWS România.

Compania japoneză deţine trei unităţi în România, la Deva, Orăştie şi Arad.

La uzina din Rawicz lucrează în prezent 1.200 de angajaţi, dintre care 300 vor fi transferaţi la uzina Leszno, care la rândul ei are un personal format din aproximativ 1.000 de oameni.

Ionuţ nu a putut preciza câte noi locuri de muncă vor fi create în România odată cu transferul producţiei la uzinele româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici