- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.03.2016, 11:52)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Profitul brut al ING a urcat în 2015 cu 22%, la 392 mil. lei,costurile de risc reduse cu 8%
ING Bank a înregistrat anul trecut un profit brut de 392 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de 2014, în condiţiile scăderii costurilor de risc cu circa 8%, la 55 milioane lei, şi creşterii venitului total cu 13%, la 1,02 miliarde lei, a anunţat miercuri instituţia de credit.
225 afișări

Profitul brut al ING a urcat în 2015 cu 22%, la 392 mil. lei,costurile de risc reduse cu 8%
Profitul net s-a situat la 333 milioane lei, fiind cu 15% mai mare decât în 2014, când s-a situat la 290 milioane lei.
Soldul creditelor acordate a urcat cu 29%, la aproape 14,44 miliarde lei, cota de piaţă deţinută de bancă pe segmentul creditării fiind de 6,3%, în creştere de la 4,8% în 2014, potrivit datelor proprii.
Creditele pentru IMM-uri au consemnat cel mai mare avans, de 77%. Creditarea în monedă naţională a ajuns la un sold de 8,66 miliarde lei, în creştere cu 60%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. NASA vrea să condimenteze meniul astronauților printr-o producție de alimente provenite din spațiul îndepărtat
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 95. Un nou atac cu drone asupra Kievului / Apelul primarului: staţi în adăposturi! / Un senator american, trecut pe lista neagră / Respinsă de Occident, Rusia îşi caută aliaţi în Africa: Lavrov este în Kenya / Zelenski l-a felicitat pe Erdogan pe limba lui
-
Încă un mesaj românesc pentru preşedinta Ungariei: Doamna Novak, fiţi fără grijă! Transilvania - suflet românesc
-
Oficial! Erdogan a câştigat alegerile din Turcia. Comisia electorală a confirmat victoria
"Cred că cea mai mare realizare a ING în 2015 este creşterea creditării, atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice. Am crescut substanţial finanţarea noastră pentru IMM-uri şi am făcut progrese în domeniul digitalizării reducând costurile de tranzacţionare", a declarat miercuri Michal Szczurek, CEO ING Bank România.
Creditele pentru persoane fizice au reprezentat 46%, restul de 54% revenind companiilor.
Banca are 7.000 de clienţi IMM-uri, în creştere cu 36% faţă de anul precedent, iar activele băncii pe acest segment au avansat cu 77%.
Din totalul creditelor de retail, finanţările ipotecare au contribuit la creşterea creditării cu aproape 70%.
Rata creditelor neperformante s-a redus de la 5,7% la 5,1%.
Depozitele atrase de la clienţi au ajuns la 18,55 miliarde lei, cu un avans egal cu cel al creditării, de 29%. Cota de piaţă pe depozite se plasează la 6,9%, în comparaţie cu 6% la finele anului 2014.
Persoanele fizice au plasat 63% din fonduri, iar companiile au avut depozite reprezentând 37% din portofoliu.
ING Bank a atras anul trecut 96.000 de clienţi individuali activi, astfel că portofoliul total cumulează 866.000 de clienţi.
Costurile totale s-au apreciat cu 9%, la 575 milioane lei, pe fondul creşterii activităţii, investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii IT şi aplicaţii de business, costurilor de reglementare şi noi angajaţi.

Costul de risc a scăzut de la 60 milioane lei în 2014 la 55 milioane lei anul trecut, în contextul unei politici prudente de creditare pentru gestionarea riscului.
Raportul cost/venituri s-a redus cu 2 puncte procentuale, la 56%, iar randamentul capitalului (ROE) a urcat de la 20% la 24%.
Clienţii au utilizat tot mai mult canalele digitale, astfel că numărul de contacte în aplicaţia de internet banking accesată de pe computer a crescut cu 17%, la 23 milioane, iar de pe mobil s-a majorat de opt ori, la 10 milioane accesări.
"În câteva luni vom vedea probabil că tranzacţiile cu mobilul le vor depăşi pe cele de pe computer în aplicaţia Home Bank", a punctat şeful ING.
Toţi clienţii au carduri contactless, iar 24% dintre aceştia efectuează tranzacţii rapide, fără introducerea PIN-ului, pentru plăţile sub 100 de lei. Plăţile cu cardurile ING reprezintă în total 17% din plăţile cu carduri realizate anul trecut în România.
Banca a angajat anul trecut 309 persoane, din care 35% au fost repartizaţi pentru domeniile IT, digital şi business intelligence.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:00
MAE: Şase propuneri pentru poziţia de ambasadori ai României
-
astăzi, 20:00