Profitul Yahoo a crescut în primul trimestru de aproape patru ori

Yahoo! a înregistrat, în primele trei luni ale anului, un profit net de 542 de milioane de dolari, în urcare cu 281% faţă de primul trimestru din 2007, dar rezultatele nu au determinat o reevaluare a ofertei de preluare din partea Microsoft.

10 afișări
Imaginea articolului Profitul Yahoo a crescut în primul trimestru de aproape patru ori

Profitul Yahoo a crescut în primul trimestru de aproape patru ori (Imagine: Mediafax Foto)

În primul trimestru al anului trecut, compania a raportat un profit net de 142 milioane de dolari.

Excluzând elementele excepţionale şi costurile de compensare a acţiunilor, compania de Internet a înregistrat un profit net de 150 de milioane de dolari, faţă de 154 milioane de dolari în aceeaşi perioadă din 2007.

Totodată, veniturile Yahoo! au crescut cu 9%, la 1,81 miliarde de dolari, faţă de 1,67 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie 2007.

Cu excepţia plăţilor efectuate către companiile afiliate din sectorul publicitar, veniturile au urcat cu 14%, la 1,35 miliarde de dolari.

În ceea ce priveşte întregul an 2008, compania şi-a menţinut estimările privind o majorare a veniturilor cuprinsă între 3% şi 15%, în contextul cererii scăzute pentru publicitatea online în domeniile financiar, retail şi turism. Astfel, Yahoo! se aşteaptă la venituri între 7,2 şi 8 miliarde de dolari în acest an.

Directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, a declarat înaintea publicării rezultatelor Yahoo! că acestea nu vor schimba cu nimic hotărârea producătorului de software.

Ulterior publicării datelor, producătorul de software a indicat că nu vede niciun motiv pentru a-şi reevalua oferta, în valoare de 43 de miliarde de dolari, potrivit unei surse.

"Deşi sunt rezultate foarte bune, având în vedere provocările pe termen scurt şi lung, nu este o schimbare generală în afacerile Yahoo", a declarat Jim Friedland, analist la Cowen & Co. El a menţionat că oferta Microsoft încă rămâne cea cea mai bună, dar că producătorul american ar putea să îşi majoreze uşor oferta, doar pentru a încheia acordul.

Surse apropiate situaţiei au declarat că Yahoo! încă poartă negocieri separate cu News Corp şi Time Warner privind alte tipuri de acorduri.

"Suntem hotărâţi să maximizăm valoarea activelor. Consiliul de administraţie şi echipa de conducere continuă să fie deschisă către toate alternativele, inclusiv un acord cu Microsoft", a afirmat directorul executiv al companiei, Jerry Yang.

Termenul de trei săptămâni pe care Microsoft l-a acordat Yahoo! pentru a accepta oferta de preluare expiră sâmbătă, în caz contrar producătorul de software fiind decis să ia măsuri pentru a câştiga direct acordul acţionarilor companiei de Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici