PROGRAMUL DE GUVERNARE: În cazul Roşia Montană, Guvernul va reanaliza în mod transparent situaţia

Programul Cabinetului Ponta prevede reanalizarea situaţiei referitoare la "cazul" Roşia Montana, având în vedere preocuparea manifestată de public în această privinţă, urmând ca deciziile care vor fi luate să fie în acord cu interesul naţional, protecţia mediului şi legislaţia europeană.

564 afișări
Imaginea articolului PROGRAMUL DE GUVERNARE: În cazul Roşia Montană, Guvernul va reanaliza în mod transparent situaţia

PROGRAMUL DE GUVERNARE: În cazul Roşia Montană, Guvernul va reanaliza în mod transparent situaţia (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Având în vedere preocuparea publică privind cazul Roşia Montană, Guvernul va reanaliza în mod transparent şi pe bază de dialog deschis şi democratic situaţia existentă astfel încât deciziile să fie în acord cu interesul naţional, protecţia mediului şi legislaţia europeană", se prevede în programul de guvernare obţinut de MEDIAFAX, la capitolul privind protecţia mediului.

Ministrul demis al Mediului, Korodi Attila, a declarat că o analiză juridică cerută în legătură cu întreruperea sau continuarea evaluării proiectului de la Roşia Montană după anularea planurilor de urbanism ale localităţii recomandă Comisiei de Analiză Tehnică să ceară investitorului un nou certificat de urbanism, făcut în baza unui PUZ valabil.

"Astăzi (joi, n.r.) mi-au parvenit rezultatele analizei cerute în problema Roşia Montană. Juriştii consultaţi de noi afirmă că lipsa unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) valabil reprezintă un impediment în continuarea procedurii şi recomandă Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) a proiectului să-i ceară investitorului să depună un nou certificat de urbanism care să reflecte un PUZ valabil", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul demis al Mediului, Korodi Attila.

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) afirmă, într-un comunicat transmis MEDIAFAX în replică la declaraţiile ministrului demis al Mediului privind analiza juridică ce ar impune oprirea evaluării proiectului, că legea spune că analiza impactului proiectului asupra mediului trebuie finalizată imediat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici