Programul nuclear civil românesc, printre temele abordate la Bruxelles

Programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni, se află printre temele abordate de ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care anunţă un „tur de forţă la Bruxelles”.

725 afișări
Imaginea articolului Programul nuclear civil românesc, printre temele abordate la Bruxelles

Programul nuclear civil românesc, printre temele abordate la Bruxelles

„Astăzi şi mâine voi avea întrevederi cu trei comisari europeni: Kadri Simson, comisar european pentru energie; Wopke Hoekstra, comisar european pentru politici climatice; şi Didier Reynders, comisar european pentru justiţie şi competiţie. De asemenea, astăzi am o întâlnire importantă cu doamna Celine Gauer, care coordonează PNRR la nivel european”, a anunţat Sebastian Burduja.

Potrivit ministrului Energiei, temele de discuţie includ: situaţia sectorului energetic românesc şi pregătirile pentru iarnă, inclusiv sprijinul României pentru Republica Moldova; programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR), măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi companii, schema de compensare-plafonare, legislaţia pentru eolian offshore în Marea Neagră, stadiul reformelor şi investiţiilor din PNRR şi situaţia şi perspectivele exploatării cărbunelui în Valea Jiului şi la Complexul Energetic Oltenia.

„Suntem aici cu date şi argumente concrete. Ştim unde mai avem de lucru. România e apreciată la cel mai înalt nivel în Uniunea Europeană. Trebuie să ne respectăm promisiunile şi să apărăm interesele românilor”, a adăugat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici