Programul "Prima casă 4": Doar 300 de credite vândute în prima lună

Etapa a patra din "Prima casă" a debutat greu, iar băncile au vândut în prima lună de la reluarea programului guvernamental numai 300 de credite cu o valoare cumulată de 12 mil. euro, în condiţiile în care procesul de aprobare a dosarelor rămâne stufos.

478 afișări
Imaginea articolului Programul "Prima casă 4": Doar 300 de credite vândute în prima lună

Casă (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Spre comparaţie, valoa­rea creditelor acordate ajun­gea la o medie lunară de aproa­pe 80 mil. euro anul trecut. Brokerii de credite spun însă că cererea de credite garantate de stat şi-a mai revenit în iulie, pe măsură ce a crescut şi numărul băncilor participante la program.

"Cererea şi-a mai revenit în ultimele săptămâni şi este la fel de ridicată ca în toamna anului trecut. Luna trecută s-au acordat foarte puţine credite deoarece numai câteva bănci începuseră să vândă credite Prima casă. În plus, aprobarea unui dosar de credit prin acest program durează ceva mai mult timp", comentează Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance.

Guvernul a aprobat garanţii de 6,1 mil. euro pentru creditele acordate în luna iunie. Spre deosebire de ediţiile precedente, în etapa a patra a programului statul garantează doar pe jumătate creditele acordate de bănci.

Citeşte mai multe despre programul "Prima casă 4" pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici