Proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna viitoare

Proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna viitoare şi discutat în Parlament la începutul lunii februarie, după întâlnirile cu partenerii sociali, a declarat duminică la Antena 3 ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

442 afișări
Imaginea articolului Proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna viitoare

Proiectul bugetului de stat ar putea fi făcut public săptămâna viitoare

Deficitul bugetar nu va fi cel avansat în spaţiul public, de circa 5%, ci la jumătate, a spus ministrul. O serie de politicieni au anunţat că ministerul are probleme în întocmirea bugetului pentru că deficitul pentru acest an este de circa 5%.

În context, Teodorovici a spus că deficitul anului 2018 va fi sub 3%, posibil şi sub cel planificat, de 2,97%. Valoarea exactă va fi cunoscută pe 25 ianuarie, când vor fi făcute cunoscute cifrele execuţiei bugetare.

Ministeul a precizat că proiectul de buget a fost întârziat de amânarea discutării în CSAT survenită în decembrie, care a „scos din calendar” procesul de adoptare a actului normativ.

Taxa pe lăcomie, introdusă de OUG 114 nu aduce venituri, conform proiectului de buget, şi nici sumele pe care companiile din energie vor trebui să le plătească, a adăugat Teodorovici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici