Proprietarii hotelurilor de pe litoral: Bilanţul sezonului estival arată mai rău decât anul trecut

Proprietarii hotelurilor de pe litoralul românesc susţin că veniturile încasate vara aceasta sunt mai mici cu până la 20% comparativ cu situaţia de anul trecut, în contextul în care camerele s-au ocupat în principal în zilele de weekend.

63 afișări
Imaginea articolului Proprietarii hotelurilor de pe litoral: Bilanţul sezonului estival arată mai rău decât anul trecut

Proprietarii hotelurilor de pe litoral: Bilanţul sezonului estival arată mai rău decât anul trecut (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"Dacă în 2009 mă aşteptam ca anul acesta să înceapă revigorarea turismului, la finalul lunii august am simţit de fapt că situaţia a fost substanţial mai rea", a declarat omul de afaceri timişorean Josef Goschy, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe litoral, care controlează opt hoteluri la mare prin lanţul Unita Turism.

Veniturile hotelurilor pe care le con­tro­lează la mare şi care cumulează 1.250 de ca­me­re au fost mai mici cu 15% în perioada iu­nie-august faţă de sezonul anterior, după cum susţine el. Goschy este proprietarul unor hoteluri din Mamaia (Comandor, Ami­ral şi Orfeu), Olimp (Amfiteatru, Bel­ve­dere, Panoramic) şi Cap Aurora (Onix şi Sa­fir), deschise oficial începând cu luna iunie.

Citeşte mai multe despre bilanţul sezonului estival pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici