Proprietarii imobilelor de lux din principalele oraşe au redus preţurile cu până la 60% din ianuarie

Preţurile solicitate de proprietarii imobilelor de lux din principalele oraşe - foste ambasade, hoteluri, reşedinţe private sau foste sedii de firme - au scăzut cu până la 60% de la începutul anului, iar numărul anunţurilor de vânzare a crescut semnificativ, potrivit imobiliare.ro.

52 afișări
Imaginea articolului Proprietarii imobilelor de lux din principalele oraşe au redus preţurile cu până la 60% din ianuarie

Proprietarii imobilelor de lux din principalele oraşe au redus preţurile cu până la 60% din ianuarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În Bucureşti scăderea preţurilor a fost de până la 50%, pe primul loc în topul celor mai spectaculoase reduceri de la începutul anului aflându-se o vilă din zona 13 septembrie. Dacă în ianuarie, proprietarul aştepta pentru acest imobil 4,8 milioane de euro, în prezent, suma cerută este cu peste 40% mai mică, ajungând la 2,8 milioane de euro, se arată într-un studiu realizat pe baza anunţurilor înscrise pe portalul imobiliare.ro.

De asemenea, proprietarul unui imobil din Piaţa Romană, pe strada Lascăr Catargiu - fosta ambasadă a Egiptului, a lăsat un milion de euro la preţ, până la şase milioane de euro. Vila are 40 de camere şi un teren aferent de 960 metri pătraţi. Tot cu un milion de euro a scăzut şi preţul cerut pentru o vilă cu 11 camere cu o suprafaţă utilă de 650 metri pătraţi, situată în zona Herăstrău. Dacă la începutul lunii ianuarie, pentru acest imobil proprietarul aştepta 2,5 milioane de euro, în prezent, s-ar mulţumi şi cu 1,5 milioane de euro.

În Braşov, reducerile de preţ au depăşit 45% în centrul istoric, pentru un imobil cu trei camere care era scos la vânzare în ianuarie la 335.000 de euro, iar acum proprietarul cere 180.000 de euro.

Proprietarii imobilelor de lux din Cluj Napoca au scăzut şi mai mult preţurile, cu peste 50%. Astfel, cea mai mare reducere din primele două luni ale anului a fost înregistrată de un imobil cu 14 camere, situat în zona Ghergheni, pretabil ca sediu de firmă sau locuinţă. Preţul cerut în prezent, de 490.000 de euro, este cu 210.000 de euro mai mic decât cel înregistrat la începutul anului. De asemenea, o vilă de şapte camere construită în 2008 şi-a pierdut mai mult de jumătate din valoare, preţul reducându-se cu 56,9%, de la 360.000 de euro la 155.000 de euro.

În Constanţa, cea mai mare reducere de preţ de la începutul anului este de 200.000 de euro şi a fost înregistrată de o vilă cu 7 camere. Pentru acest imobil proprietarul a cerut la începutul anului 800.000 de euro, însă în prezent a scăzut preţul la 600.000 de euro.

Scăderi de preţuri au avut loc şi în Iaşi şi Timişoara.

Astfel, în Iaşi cea mai semnificativă reducere a fost înregistră în cazul unei case cu zece camere a cărei suprafaţă utilă este de 700 metri pătraţi şi care are un teren de 3.800 metri pătraţi. Proprietatea situată în zona împădurită Bucium este formată din trei corpuri distincte. Prima construcţie este o vilă locuită, compusă din parter şi mansardă, cu o suprafaţă de 170 metri pătraţi, a doua construcţie este o vilă nefinisată, cu o suprafaţă totală de 540 metri pătraţi, dispusă pe parter şi etaj, iar al treilea corp de clădire este compus dintr-o cameră şi baie. Preţul cerut pentru această proprietate este de 275.000 de euro, fiind redus cu 31%, de la 400.000 de euro.

Scăderea preţurilor în Timişoara a fost de maxim 57%, înregistrată de o vilă cu şase camere, construită anul trecut, scoasă la vânzare la începutul lunii martie la 215.000 de euro, după ce proprietarul dorea pentru acest imobil 500.000 de euro la începutul anului.

Lansat în ianuarie 2000, portalul imobiliare.ro are 16.000 de vizitatori unici pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici