Propunere a Confederaţiilor Patronale: Majorări salariale doar cu plata CAS pentru câştigurile de 700-1.000 lei

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) propune Guvernului adoptarea unei măsuri legislative prin care angajatorii să poată acorda stimulente salariale fără plata impozitului pe salarii pentru câştigurile cuprinse între 700 de lei şi 1.000 de lei.

298 afișări
Imaginea articolului Propunere a Confederaţiilor Patronale: Majorări salariale doar cu plata CAS pentru câştigurile de 700-1.000 lei

Propunere a Confederaţiilor Patronale: Majorări salariale doar cu plata CAS pentru câştigurile de 700-1.000 lei (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"În schimb, pentru stimulentele salariale respective se va plăti CAS-ul aferent conform legii în vigoare. Propunerea ACPR se referă la salariile cuprinse între 700 şi 1.000 de lei, care ar putea fi majorate prin această măsură cu sume de la 100 la 300 de lei, ceea ce ar asigura o minimă protecţie a angajaţilor cu salarii mici, afectaţi în mod serios de criză", se arată într-un comunicat transmis de ACPR.

Adoptarea acestei propuneri ar descuraja acordarea de stimulente financiare în plic, la negru, şi ar aduce beneficii atât mediului de afaceri, cât şi angajaţilor, prin încurajarea performanţei şi prin oferirea posibilităţii de recuperare a pierderilor salariale cauzate de criză, potrivit sursei citate.

Alianţa consideră că acest sistem ar aduce, în plus, sume considerabile bugetului de stat, care ar încasa plata CAS-ului pentru creşterile salariale respective, sume pe care nu le colectează în prezent din cauza plăţilor la negru în anumite cazuri, situaţie cauzată de fiscalitatea excesivă care apasă atât pe angajator, cât şi pe angajat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici