PSD: Economia românească a intrat în moarte clinică aşteptând banii promişi de guvernul Orban

  • Economia românească a intrat în moarte clinică aştepând banii promişi de guvernul Orban, susţine senatorul PSD Lucian Romaşcanu
  • El afirmă că planul de relansare economică nu are corespondent în realitate.
814 afișări
Imaginea articolului PSD: Economia românească a intrat în moarte clinică aşteptând banii promişi de guvernul Orban

Economia românească a intrat în moarte clinică aştepând banii promişi de guvernul Orban, susţine senatorul PSD Lucian Romaşcanu. El afirmă că planul de relansare economică nu are corespondent în realitate.

„Economia românească a intrat în moarte clinică aştepând banii promişi de guvernul Orban. Au trecut două luni de când premierul Ludovic Orban şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, prezentau cu mare fast planul de relansare economică pentru România. Pe hârtie totul arăta senzaţional. Economia românească nu doar că-şi revenea rapid, dar deja era pe plus, totul în timp record. Problema majoră a guvernului Orban, dar şi a economiei româneşti este că planul prezentat nu are corespondent în realitate”, declară Lucial Romaşcanu.

Senatorul social-democrat mai spune că, în ultima lună, peste 1.000 de firme româneşti au intrat în insolvenţă, iar ALRO Slatina se pregăteşte să disponibilizeze 20.000 de angajaţi.

„Până se hotărăşte PNL să dea drumul banilor către economie nu vom mai avea economie. Numărul şomerilor cauzaţi de pandemie a sărit de un milion, preţurile cresc galopant, la fel inflaţia. PNL a băgat România în criză economică dinainte de criza Covid-19. Guvernul PNL spune că toate problemele econmice sunt cauzate de pandemie, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Deficitul bugetar a explodat anterior manifestării efectelor crizei Covid-19 şi s-a adâncit în timpul acestei crize”, adaugă Romaşcanu.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar în luna martie 2020 era deja de 1,7% din PIB, diferenţa dintre cheltuieli şi venituri fiind de 18 miliarde de lei – „cel mai mare derapaj în finanţele publice la luna martie din ultimii 30 de ani”.

„Deficitul bugetar la 6 luni din 2020 ajunsese deja la 45 miliarde lei, de 2,3 ori mai mare decât deficitul bugetar în aceeaşi perioadă din 2019. În aceste condiţii, România a intrat în criză economică dinainte de criza provocată de pandemia Covid-19. Consiliul Fiscal arată că bugetul 2020 pornise deja cu pierderi din aceste facilităţi fiscale acordate la finele anului 2019, de peste 0,5% din PIB. Tabloul economic românesc arată rău, iar previziunile specialiştilor sunt că acest trend descendent va continua. Guvernul Orban amână orice decizie economică până după alegeri, dar atunci va fi prea târziu pentru mii de companii româneşti”, conchide senatorul PSD.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici