RAAN şi SN Închideri Mine Valea Jiului încep disponibilizări, cu plăţi compensatorii

Câteva sute de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin (RAAN) şi ai Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului vor fi disponibilizaţi în două etape, începând cu luna iulie, dar vor beneficia de plăţi compensatorii, conform Guvernului.

567 afișări
Imaginea articolului RAAN şi SN  Închideri Mine Valea Jiului încep disponibilizări, cu plăţi compensatorii

RAAN şi SN Închideri Mine Valea Jiului încep disponibilizări, cu plăţi compensatorii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aplicarea măsurilor de protecţie socială pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la cele două societăţi a fost extinsă de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă în şedinţa de miercuri.

Ajutorul acordat salariaţilor disponibilizaţi constă în indemnizaţie de şomaj, venit lunar de completare, plăţi compensatorii în conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de muncă aplicabile, respectiv încheiate la nivelul fiecarui operator economic.

Guvernul arată că există posibilitatea opririi controlate şi în condiţii de maximă siguranţă a producţiei de apă grea la RAAN, ceea ce va avea ca efect reducerea personalului regiei. Referitor la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, este precizat că măsura concedierii colective vizează un număr total de 695 salariaţi.

Executivul mai arată că planul de disponibilizare va fi derulat în două etape, respectiv etapa a I-a în termen de 90 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri de Guvern, posibil începând cu data de 1 iulie 2015, iar etapa a II-a în perioada octombrie-decembrie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici