Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank: Riscul privind creditarea IMM-urilor a SCĂZUT

Riscurile privind creditarea IMM-urilor a scăzut faţă de anii trecuţi, “piaţa fiind mai curată” după ce o bună parte dintre acestea au dispărut după criza financiară, a declarat luni Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

123 afișări
Imaginea articolului Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank: Riscul privind creditarea IMM-urilor a SCĂZUT

Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank: Riscul privind creditarea IMM-urilor a SCĂZUT (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

“Piaţa IMM-urilor este mai curată. Sunt riscuri, dar nu ca acum câţiva ani. Lumea spunea: “Mă duc să trag banii de la bancă”. Şi uitau să-i mai aducă înapoi. Sau criza a făcut să nu mai poată returna banii. Printre clienţii bancabili se află şi cei care din cauza crizei au trecut prin nişte probleme şi au reuşit să supravieţuiască. Din păcate băncile nu-i pot ajuta”,a declarat luni Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, la Forumul Peţei Financiare, eveniment organizat de Asociaţia Română a Băncilor.

Referindu-se la creditarea micilor afaceri, preşedintele CEC Bank a spus că: „Riscul pe care l-am avut în trecut în relaţia cu clienţii care au accesat fonduri europene a fost mai scăzut decât în relaţia cu cei care nu au accesat fonduri UE.

Cred că aici va fi din nou un teren interesant şi creditarea acelor proiecte să fie atractive pentru bănci. Pentru noi, ca bancă care ne implicăm în creditarea IMM-urilor, acesta este un domeniu interesant – fondurile europene şi programele asemănătoare pentru finanţarea IMM-urilor”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici