Rambursările de TVA vor fi efectuate de 3 ori pe lună

Suma datorată de stat firmelor sub forma rambursărilor de TVA va fi plătită de trei ori pe lună, în zilele de 4, 24 şi 29 ale lunii, iar 80% din plăţi vor fi direcţionate către companiile faţă de care există cele mai vechi restanţe, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

72 afișări
Imaginea articolului Rambursările de TVA vor fi efectuate de 3 ori pe lună

Rambursările de TVA vor fi efectuate de 3 ori pe lună (Imagine: Mediafax Foto)

"Se va plăti de trei ori pe lună, pe 4, 24 şi 29, iar 80% din plăţi sunt destinate celor care se află în coada de aşteptare, restul de 20% urmând să fie achitat astfel încât să nu depăşească o perioadă de 45 zile. Dorim ca, în câteva luni, stocul de datorie să fie la zero, astfel încât nimeni să nu mai sune la Ministerul Finanţelor sau la administraţiile locale pentru a cere rambursarea TVA", a spus Pogea.

Ministrul a arătat că sistemul de rambursare va fi unul computerizat şi monitorizat permanent.

Cele mai recente date ale ANAF arată că valoarea rambursărilor întârziate de TVA către contribuabili a crescut cu 10,2% în mai, la 1,937 miliarde lei, de la 1,757 miliarde lei în luna anterioară, în timp ce restanţele de peste un an şi-au mărit ponderea în totalul sumelor neachitate la 6%.

ANAF a anunţat luni că va stabili un termen maxim de 45 de zile pentru soluţionarea controalelor încrucişate în cazul solicitărilor de rambursare a TVA, care s-ar putea, însă prelungi până la 90 de zile în "cazuri justificate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici