Raportul EIU: ţările care trăiesc într-o „democraţie deplină”. Un nume-surpriză pe listă

Standardele democratice din întreaga lume s-au îmbunătăţit uşor în 2022 după ridicarea restricţiilor Covid-19, dar au scăzut şi mai mult în Rusia, după invazia sa în Ucraina, a informat joi Economist Intelligence Unit (EIU).

2326 afișări
Imaginea articolului Raportul EIU: ţările care trăiesc într-o „democraţie deplină”. Un nume-surpriză pe listă

Uruguay, o ţară liberă

În general, mai puţin de jumătate - 45,3% - din populaţia lumii trăieşte într-o democraţie, anunţă grupul de analiză din Londra. „Mai mult de o treime din populaţia lumii – 36,9% – trăieşte sub un regim autoritar, din care o mare parte se găseşte în China şi în Rusia”, spune EIU, lansând Indexul său anual al Democraţiei.

Puţin sub opt la sută din populaţie trăieşte într-o „democraţie deplină”, fiind vorba despre grup de peste 20 de ţări care cuprinde nume precum Canada, Suedia şi, oarecum neaşteptat, Uruguay.

„De la invadarea Ucrainei, scorul Rusiei a arătat cea mai dramatică scădere a oricărei ţări din lume”, apreciază grupul de analişti.

Autorităţile ruse s-au angajat într-o represiune fără precedent împotriva mass-mediei şi a Opoziţiei, de când preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina - februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici