Rata inflaţiei a atins nivelul de 10% în Germania

Rata inflaţiei a continuat să crească în Germania, atingând în luna septembrie nivelul de 10,0%, pe fondul majorării preţurilor la energie şi alimente, conform estimărilor Oficiului german pentru Statistică.

227 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei a atins nivelul de 10% în Germania

"Rata inflaţiei în Germania a crescut în septembrie cu 10,0%, conform indexului preţurilor de consum (VPI) raportat la aceeaşi lună a anului trecut. În august 2022, inflaţia fusese la nivelul de 7,9%", a transmis Oficiul german pentru Statistică (Destatis), într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

În septembrie, preţurile la energie au înregistrat o creştere de 43,9%, iar cele la alimente s-au majorat cu 18,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021.

"De la începutul războiului în Ucraina, au crescut în special preţurile la energie, influenţând rata inflaţiei", subliniază Oficiul german pentru Statistică.

La servicii, majorările de preţuri au fost de 3,6%, în timp ce cuantumul chiriilor pentru locuinţe a crescut în medie cu 1,7%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici