Rata inflaţiei în zona euro a crescut cu 0,4% în ultima lună, atingând nivelul de 2,0%

  • Rata inflaţiei în zona euro a crescut cu 0,4% într-o lună, atingând nivelul de 2,0%.
  • Creşterea s-a produs în contextul majorării tarifelor la energie electrică, anunţă Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene (Eurostat).
111 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei în zona euro a crescut cu 0,4% în ultima lună, atingând nivelul de 2,0%

Rata inflaţiei în zona euro a crescut cu 0,4% în ultima lună, atingând nivelul de 2,0%

Rata inflaţiei în zona euro a crescut cu 0,4% într-o lună, atingând nivelul de 2,0%, în contextul majorării tarifelor la energie electrică, anunţă Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene (Eurostat).

"Rata inflaţiei în context anual urmează să fie de 2,0% în mai 2021, în creştere faţă de 1,6% în aprilie, conform estimărilor curente", anunţă Eurostat, într-un raport postat pe site-ul propriu, vizualizat de MEDIAFAX.

"Observând principalele elemente ale inflaţiei din zona euro, energia ar urma să aibă cea mai mare rată de creştere în mai (13,1%, comparativ cu 10,4% în aprilie), fiind urmată de servicii (1,1%, comparativ cu 0,9% în aprilie), produse industriale nonenergetice (0,7%, faţă de 0,4% în aprilie) şi alimente, alcool şi tutun (0,6%, stabil faţă de aprilie)", precizează Eurostat.

Cele mai mari creşteri ale preţurilor de consum s-au înregistrat în Luxemburg (4%), în Lituania (3,5%), în Estonia (3,1%) şi în Austria (3,0%). În Germania, creşterile preţurilor au fost de 2,4% în ultima lună, iar în Franţa de 1,8%.

Inflaţia ar putea atinge scurt timp nivelul de 4% în Germania, spre sfârşitul anului 2021, a semnalat recent Banca centrală germană (Bundesbank), pe fondul preocupărilor privind majorarea preţurilor de consum.

Banca Centrală Europeană (BCE) consideră că o rată a inflaţiei de 2% pe an este normală.

Programele de asistenţă economică şi socială de mii de miliarde de dolari sau euro aprobate de Statele Unite şi de Uniunea Europeană au generat preocupări privind riscurile creşterii ratei inflaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici