Rata şomajului din Grecia a revenit pe creştere în trimestrul patru, când a atins 27,5%

Rata şomajului din Grecia a urcat în trimestrul patru la 27,5%, revenind pe creştere după două trimestre de evoluţie descendentă, potrivit datelor publicate joi de institutul elen de statistică, Elstat.

133 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului din Grecia a revenit pe creştere în trimestrul patru, când a atins 27,5%

Rata şomajului din Grecia a revenit pe creştere în trimestrul patru, când a atins 27,5% (Imagine: Shutterstock)

În trimestrul al treilea, rata şomajului a fost de 27%.

Grecia a înregistrat o scădere a ratei şomajului în trimestrul al doilea al anului trecut, faţă de trimestrul precedent, pentru prima oară de la declanşarea crizei datoriilor, în 2010.

În ultimul trimestru al anului 2012, rata şomajului era de 26%.

Ponderea şomerilor de lungă durată în total este deosebit de ridicată, 72% fiind persoane fără loc de muncă de mai mult de un an. Datele nu includ persoanele care nu mai au dreptul la indemnizaţii de şomaj.

Guvernul elen anticipează o stabilizare treptată a pieţei muncii, ca efect al echilibrării economiei, după şase ani de recesiune, dar analiştii anticipează că nu va avea loc o scădere semnificativă a ratei şomajului în viitorul apropiat.

Pentru acest an, autorităţile de la Atena prognozează o creştere economică de 0,6%.

Grecia, cu o datorie publică de 175% din PIB, este sub asistenţă financiară internaţională din 2010, iar rata şomajului este cea mai ridicată din UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici