Răzvan Cuc: Tarom pregăteşte deschiderea curselor spre China şi Statele Unite

Tarom pregăteşte deschiderea cuselor lung-curier spre China şi Statele Unite, iar termenul procedurilor se va extinde la aproximativ şase luni, a anunţat luni ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

1658 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cuc: Tarom pregăteşte deschiderea curselor spre China şi Statele Unite

Răzvan Cuc: Tarom pregăteşte deschiderea curselor spre China şi Statele Unite

Primele două aeronave vor ajunge în noiembrie şi decembrie, urmând ca până în martie 2020 să ajungă nouă aeronave, a declarat Cuc.

"Cei de la TAROM lucrează la pregătirea deschiderii lungului-curier China - Statele Unite. Aceste rute trebuie fundamentate, trebuie aduse avioanele care să zboare lung curier şi durează cam undeva la şase luni pentru pregătirea acestor rute ca să ne asigurăm că ele vor zbura cu un grad de încărcare optim", a afirmat ministrul.

În context, Răzvan Cuc a explicat că până în martie 2020 aeronavale ATR ale Tarom vor fi schimbate, iar compania nu se va mai avea cheltuieli de mentenanţă, un avantaj pentru companie. "Din ce am fost informat de către managementul Tarom, ar trebui ca în luna octombrie să vină prima aeronavă, în luna noiembrie celelalte două, în luna decembrie încă o aeronavă şi urmează să se schimbe. Până în luna martie vin toate cele nouă aeronave şi, practic, să dea înapoi aeronavele vechi. Noi aveam nouă aeronave ATR, din care două erau consemnate la sol tot timpul din cauza a diverse probleme tehnice. Deci, practic, se zbura cu şapte aeronave. Vorbim de nouă aeronave noi care nu vor necesita niciun fel de costuri de întreţinere. Deci, din punct de vedere al avantajelor, cred că Tarom are un avantaj foarte mare. Nu mai spun de faptul că celelalte nouă nu rămânem încărcate cu ele, ci le dăm înapoi, ele constituind practic o parte din avans pentru noile aeronave. Practic, va degreva un timp o parte din plata ratelor de către Tarom", a declarat luni, Răzvan Cuc.

Cele nouă aeronave de tip ATR 72-600, care urmează să fie achiziţionate de TAROM, vor fi folosite pe cursele interne.

Taguri:
tarom,
lung curier,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici