Record de creştere economică în SUA în trimestrul al III-lea din 2020

  • Statele Unite au avut o creştere economică record în trimestrul al III-lea din 2020
  • PIB-ul SUA a crescut cu 33,1% în perioada iulie-septembrie
  • În trimestrul al doilea, economia SUA scăzuse cu 31,4%, în contextul restricţiilor antiepidemice
586 afișări
Imaginea articolului Record de creştere economică în SUA în trimestrul al III-lea din 2020

Statele Unite au avut o creştere economică de 33,1% în trimestru al treilea al anului 2020, anunţă Departamentul american al Comerţului, citat de CNBC.

Potrivit estimărilor preliminare, în perioada iulie-septembrie, PIB-ul SUA a crescut cu 33,1%. Economiştii estimau o creştere de 32% în trimestrul al treilea. Este vorba de cea mai mare creştere economică a SUA din perioada postbelică. Precedentul record al creşterii economice era de 16,7%, în primul trimestru al anului 1950.

Economia SUA a avut o scădere extrem de mare, de 31,4%, în trimestrul al doilea al anului 2020, în contextul suspendării activităţilor economice din cauza restricţiilor antiepidemice.

Creşterea economică din trimestrul al treilea a fost stimulată de creşterea consumului şi de reluarea activităţilor de afaceri, în principal în sectorul imobiliar.

"În lipsa unor măsuri suplimentare de stimulare economică, prognoza pentru trimestrul al patrulea este a unei creşteri de 4%, deşi marja de eroare a calculelor este foarte mare", afirmă Ian Shepherson, economist la firma de consultanţă financiară Pantheon Macroeconomics.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici