Referendumul ungar anti-Bruxelles este o afacere bănoasă

Premierul maghiar Viktor Orban promite o „luptă pe viaţă şi pe moarte“ cu Comisia Europeană pentru schim­barea regulilor privind distri­buirea imigranţilor după referen­dumul de pe 2 octombrie, notează Ziarul Financiar.

2676 afișări
Imaginea articolului Referendumul ungar anti-Bruxelles este o afacere bănoasă

Referendumul ungar anti-Bruxelles este o afacere bănoasă (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Premierul maghiar Viktor Orban promite o „luptă pe viaţă şi pe moarte“ cu Comisia Europeană pentru schim­barea regulilor privind distri­buirea imigranţilor după referen­dumul de pe 2 octombrie, un vot caracterizat de Bloomberg ca fiind manipulativ şi despre care o parte din presa maghiară scrie că ar avea ca scop abaterea atenţiei de la erori de calcul electoral grave făcute de partidul său, potrvit Ziarul Financiar.

Dincolo de implicaţiile politice şi diplo­matice, referendumul este şi o afa­cere bănoasă pentru cine are relaţii la par­tidul de guvernământ. Fondurile pu­blice de 3,1 miliarde de forinţi (11,3 mili­oane de dolari) alocate de guvern pentru votul de pe 2 octombrie au fost epuizate până la sfârşitul lunii august, aşa că ministrul propagandei Antal Rogán a semnat în august încă un contract, fără licitaţie, de 800 de milioane de forinţi (2,9 milioane de dolari) cu un consorţiu de companii de publicitate deţinute de omul de afaceri Csaba Csetényi, vecin de cartier (cartierul exclusivist Pasa Park din Budapesta) cu Rogán şi susţinător al partidului de guvernământ Fidesz, scrie cotidianul Népszabadság, preluată de Budapest Beacon.

Citeşte continuarea pe ZF

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici