Relaţiile China-UE se complică. Ministrul chinez de externe oferă recomandări

  • China şi Uniunea Europeană ar trebui să continue parteneriatul economic
  • Ministrul chinez de externe Wang Yi a subliniat că UE nu trebuie să privească statul chinez drept rival
  • Wang doreşte o politică transparentă pe piaţa europeană, unde accesul produselor chineze a devenit îngrădit de protecţionismul UE
6956 afișări
Imaginea articolului Relaţiile China-UE se complică. Ministrul chinez de externe oferă recomandări

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul chinez de externe Wang Yi susţine că UE şi China ar trebui să menţină o „atitudine deschisă, să susţină cu fermitate comerţul liber, să respingă protecţionismul şi să obţină efectele pozitive ale cooperării lor”. China a sprijinit în mod constant independenţa strategică a UE, a subliniat Wang.

Declaraţiile ministrului chinez vin la câteva zile după ce Comisia Europeană a lansat o investigaţie săptămâna trecută pentru a stabili dacă să impună tarife punitive pentru a proteja producătorii de automobile din UE împotriva importurilor de vehicule electrice din China, despre care se spune că beneficiază de subvenţii excesive de stat.

China şi Malta au convenit să lucreze împreună pentru a promova cooperarea China-Uniunea Europeană. Wang speră că Malta va continua să joace un rol pozitiv în dezvoltarea relaţiilor dintre Bruxelles şi Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici