Renault a cerut sprijinul statului pentru uzina Mioveni şi centrul de teste de la Titu

Renault a cerut ajutorul de stat de 15,4 milioane euro şi ar putea solicita garanţii pentru un credit de 100 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii destinat unor proiecte de 310 milioane euro care vor fi realizate, în 2009, la uzina din Mioveni şi la centrul de încercări de la Titu.

34 afișări
Imaginea articolului Renault a cerut sprijinul statului pentru uzina Mioveni şi centrul de teste de la Titu

Renault a cerut sprijinul statului pentru uzina Mioveni şi centrul de teste de la Titu (Imagine: Mediafax Foto)

"Diferite scenarii de finanţare sunt în prezent în studiu atât pentru centrul de încercări de la Titu, cât şi pentru planul de investiţii al Dacia", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al grupului Renault în România, Francois Fourmont, care ocupă şi funcţia de director general al Automobile Dacia.

Potrivit acestuia, la centrul Renault Technologie Roumanie (RTR) din Titu va fi investită suma de 160 de milioane euro anul viitor (întregul proiect fiind estimat la 450 de milioane de euro), iar la Dacia un total de 150 de milioane de euro.

"Printre aceste scenarii se numără şi ipoteza unui împrumut din partea BEI, garantat de statul român (...) În cadrul investiţiilor realizate am cerut, de asemenea, statului român subvenţii, în conformitate cu regulile europene, atât pentru Dacia, cât şi pentru RTR", a spus Fourmont.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, joi, că Automobile Dacia şi patru furnizori de componente auto vor primi ajutoare de stat pentru susţinerea şi diversificarea producţiei, precizând că ajutoarele au fost aprobat de Guvern.

Dacia va beneficia de un ajutor de stat de 15,4 milioane de euro.

Surse guvernamentale au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că atât Renault, cât şi Ford au cerut sprijin din partea statului român, sub forma unor garanţii de stat pentru finanţări BEI de 100 de milioane de euro, respectiv 400 de milioane de euro.

Premierul a spus, joi, că Ford poate avea nevoie de garanţii de stat pentru împrumuturi de la BEI şi că este posibil ca Renault să primească finanţare BEI fără susţinerea statului, Guvernul având deja prime discuţii cu cele două companii şi cu instituţia financiară internaţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici