Renault a numit un nou director operaţional, după demisia lui Pelata

Renault a numit un nou director operaţional, Carlos Taveres, acesta urmând să îl înlocuiască pe Patrick Pelata, care a demisionat în aprilie pentru rolul jucat în scandalul de spionaj industrial din acest an, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

160 afișări
Imaginea articolului Renault a numit un nou director operaţional, după demisia lui Pelata

Renault a numit un nou director operaţional, după demisia lui Pelata (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tavares, în vârstă de 52 de ani, conduce în prezent operaţiunile Nissan Motor în regiunea America.

Odată cu această numire, preşedintele Renault şi al Nissan, Carlos Ghosn, se va implica mai mult în operaţiunile curente ale grupului francez şi se va concentra mai mult pe managementul producătorului auto, a adăugat sursa.

Caroline De Gezelle, purtător de cuvânt al Renault, a refuzat să comenteze informaţia.

Pelata a demisionat în aprilie, la presiunea guvernului francez, care este cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%, după ce grupul a concediat trei directori suspectaţi pe nedrept de spionaj industrial.

Odată cu implicarea mai mare a lui Ghosn în activităţile Renault, rolul directorului operaţional va fi uşor diminuat, comparativ cu atribuţiile cedate lui Pelata în 2008, a arătat sursa, precizând că responsabilităţile vor fi stabilite în detaliu săptămânile următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici