Renault se aşteaptă la o scădere de 7-9% a pieţei auto europene în acest an

Grupul francez Renault se aşteaptă la o scădere de 7-9% a pieţei auto europene în acest an, din cauza evoluţiei peste aşteptări a unor state ca Germania, Portugalia sau Marea Britanie, a declarat directorul comercial al producătorului auto, Jerome Stoll, potrivit cotidianului LeMonde.

19 afișări
Imaginea articolului Renault se aşteaptă la o scădere de 7-9% a pieţei auto europene în acest an

Renault se aşteaptă la o scădere de 7-9% a pieţei auto europene în acest an

Anterior, grupul, care controlează Dacia, anticipa o scădere de 10% a pieţei auto din Europa.

"Unele ţări sunt poziţionate mai bine decât ne aşteptam. În Germania, căderea este mai redusă. Totodată, nu anticipam o rezistenţă atât de puternică a pieţelor din Portugalia şi Marea Britanie", a spus el.

Optimismul Renault este explicabil prin rezultatele bune din primul semestru, notează LeMonde.

"Toate brandurile grupului (Renault, Dacia şi Samsung) au contribuit la creştere. Pentru restul anului suntem încrezători, având un portofoliu solid de comenzi", a spus Stoll.

Constructorul francez a înregistrat un avans al vânzărilor, incluzând autovehicule comerciale uşoare, de 21,6% în prima jumătate a anului, la 1,35 milioane de autovehicule, iar cota pe piaţa mondială a urcat cu 0,2 puncte procentuale, la 3,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici