Resursele de energie au crescut cu 3,2% la trei luni. Cele de electricitate au urcat cu 8,7%

Resursele de energie primară au crescut în primul trimestru cu 3,2%, la 8,66 milioane tone echivalent petrol (tep), comparativ cu perioada similară din 2010, în timp ce resursele de energie electrică s-au majorat cu 8,7%, la 17,14 miliarde KWh, potrivit datelor INS.

149 afișări
Imaginea articolului Resursele de energie au crescut cu 3,2% la trei luni. Cele de electricitate au urcat cu 8,7%

Resursele de energie au crescut cu 3,2% la trei luni. Cele de electricitate au urcat cu 8,7% (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Producţia internă a însumat 5,938 milioane tep, cu 2,3% mai mare faţă de primele trei luni din 2010, iar importul s-a situat la 2,72 milioane tep, în creştere cu 5,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Creşterea resursei de energie electrică din perioada analizată s-a datorat în principal majorării producţiei, cu 9,8%. Astfel, producţia din termocentrale a urcat cu 9,4%, la nouă miliarde KWh, cea din hidrocentrale cu 14,8%, la 4,97 miliarde KWh, iar cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 3,4%, la trei miliarde KWh.

Consumul final de energie electrică, în această perioadă, a fost de 13,65 miliarde KWh, cu 2,9% mai mare faţă de primul trimestru al anului trecut. Iluminatul public a înregistrat o scădere cu 12,7%, iar consumul populaţiei a crescut cu 2,2%.

Exportul de energie electrică a crescut cu 887,7 milioane KWh, respectiv cu 292,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici