Retailerul american Amazon va lansa în iunie primul smartphone al companiei

Amazon intenţionează să prezinte în luna iunie primul smartphone al companiei, a declarat o sursă apropiată situaţiei, lansarea urmând să asigure celui mai mare retailer online din lume o poziţie mai puternică pe piaţa dispozitivelor mobile.

122 afișări
Imaginea articolului Retailerul american Amazon va lansa în iunie primul smartphone al companiei

Retailerul american Amazon va lansa în iunie primul smartphone al companiei - surse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amazon a anunţat pe Twitter că va organiza la 18 iunie un eveniment la Seattle, găzduit de directorul general, Jeff Bezos, pentru a prezenta un produs, potrivit Blooomberg.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a răspuns la o cerere pentru comentarii.

Un smartphone Amazon ar creşte rivalitatea retailerului online cu Apple, care produce iPhone. Cele două companii se află în competiţie pentru vânzarea de dispozitive mobile precum tablete, dar şi de servicii online, precum divertisment.

"Este o încercare a Amazon de a obţine o poziţie pe cea mai mare categorie de dispozitive", a declarat Jan Dawson, analist pentru sectorul IT.

Cotidianul Wall Street Journal a scris în aprilie, citând surse, că Amazon se pregăteşte să lanseze în a doua jumătate a anului primul smartphone al companiei, echipat cu tehnologie care face unele imgini să pară 3D, similar unei holograme, fără să necesite ochelari speciali.

Amazon produce în prezent e-reader-ul Kindle, precum şi linia de tablete Kindle Fire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici