Rezerva Federală a SUA ar urma să majoreze dobânda cu încă 25 de puncte de bază

Rezerva Federală a SUA ar urma să majoreze dobânda cu încă 25 de puncte de bază, marcând a 11-a creştere de anul trecut până în prezent. Această decizie ar putea aduce finalul ciclului de înăsprire monetară.

162 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală a SUA ar urma să majoreze dobânda cu încă 25 de puncte de bază

Rezerva Federală a SUA ar urma să majoreze dobânda cu încă 25 de puncte de bază

Este de aşteptat ca Rezerva Federală a SUA să majoreze dobânzile cu încă 25 de puncte de bază miercuri, marcând cea de-a 11-a creştere în ultimele 12 şedinţe de politică monetară ale băncii centrale a SUA, scrie Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Creşterea, anticipată de investitori cu o probabilitate de aproape 100%, ar ridica rata dobânzii de la 5,25% la 5,50%. Acestă decizie ar duce dobânzile la cel mai înalt nivel de la criza financiară din 2008.

Cu toate acestea, economia se arată rezilientă, având creştere şi un somaj de doar 3,6%.

După o serie rapidă de majorări ale ratei dobânzilor în ultimul an, banca centrală ridicând dobânda chiar şi cu 75 de puncte de bază la un moment dat, decidenţii spun acum că iau deciziile în funcţie de cele mai recente date economice, o abordare ce lasă toate posibilităţile deschise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici