Rezervele valutare ale BNR au crescut în februarie până la 35,83 miliarde de euro

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au crescut în februarie cu 1,37 miliarde de euro, până la 35,83 miliarde de euro, a anunţat, luni, BNR.

153 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au crescut în februarie până la 35,83 miliarde de euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut în februarie până la 35,83 miliarde de euro

Creşterea rezervelor BNR a rezultat din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, din alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, din alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Tot în februarie, din rezervele BNR au ieşit 1,04 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut în luna februarie la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,92 miliarde euro, a mai anunţat BNR.

Potrivit băncii centrale, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost la finalul lunii februarie de 40,75 miliarde euro, faţă de 40,27 miliarde euro, la 31 ianuarie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici