Rezervele valutare ale BNR au crescut la 25,30 miliarde euro

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României s-au ridicat, în luna decembrie a anului trecut, la 25,3 miliarde euro, în creştere cu 18,7% comparativ cu nivelul de la finele anului 2006, avansul în termeni absoluţi fiind de 4 miliarde de euro.

2 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au crescut la 25,30 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut la 25,30 miliarde euro

Rezerva de aur a BNR a scăzut anul trecut cu o tonă, la 103,7 tone, dar evoluţia ascendentă a preţurilor internaţionale a făcut ca valoarea acesteia să urce de la 1,62 miliarde euro în 2006 la 1,88 miliarde euro la sfârşitul lui 2007, potrivit datelor publicate de banca centrală.

Astfel, rezervele internaţionale ale BNR au sporit în 2007 cu 4,26 miliarde euro, la 27,19 miliarde euro.

În luna decembrie, rezervele valutare s-au redus cu 134 de milioane euro, în condiţiile unor intrări de numai 268,1 milioane euro, cel mai mic nivel lunar din anul trecut.

Ieşirile de la rezerva valutară înregistrate în ultima lună a anului se ridică la 402,1 milioane euro, iar banca centrală a indicat că au reprezentat plăţi de rate şi dobânzi scadente la datoria publică externă directă şi garantată de Ministerul Economiei şi Finanţelor, plăţi din contul Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de băncile comerciale şi altele cheltuieli.

În anul 2008, plăţile scadente în contul datoriei publice externe directe şi garantate de Ministerul Economiei şi Finanţelor însumează 1,83 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici