Rezervele valutare au scăzut cu 109 milioane euro în iunie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României s-au redus în iunie cu 109 milioane euro (-0,36%) faţă de mai, pe fondul unor ieşiri mai mari, constând în eliberarea rezervelor minime în valută constitutite de bănci, precum şi plăţi în contul datoriei publice.

155 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare au scăzut cu 109 milioane euro în iunie

Rezervele valutare au scăzut cu 109 milioane euro în iunie

În cursul lunii au fost înregistrate intrări de 1,76 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime obligatorii (RMO) în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al BNR.

Totodată, au ieşit 1,87 miliarde euro, constând în eliberarea de RMO în valută, precum şi plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, a cărei valoare s-a situat la 3,51 miliarde euro, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) erau de 33,62 miliarde euro la finele lunii iunie, faţă de 33,83 miliarde euro în mai.

Plăţile scadente în iulie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 1,3 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici