Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1 miliard de euro în iulie

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut cu aproape 1 miliard de euro în luna iulie, de la 30,11 miliarde euro în iunie la 29,15 miliarde euro, ca urmare a plăţilor în contul unei emisiuni de obligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice.

277 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 1 miliard de euro în iulie

Rezervele valutare au scăzut cu 1 mld. de euro în iulie, după plata unor obligaţiuni ale Finanţelor (Foto: Adriana Neagoe / Mediafax Foto)

În cursul lunii iulie au fost înregistrate intrări de 763 milioane euro, reprezentând în principal modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al BNR.

Ieşirile s-au ridicat la 1,72 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care Banca Naţională a României a plătit circa 243 milioane echivalent euro precum şi rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Finanţelor scadentă la 29 iulie 2015, în sumă de 925,7 milioane euro, capital şi dobândă.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale valoarea acesteia fiind de aproape 3,29 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) se situau la sfârşitul lunii iulie la 32,44 miliarde euro, faţă de 33,62 miliarde euro la finele lunii iunie.

Plăţile efectuate în perioada ianuarie - iulie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, au totalizat aproximativ 6,44 miliarde de euro iar cele scadente până la finele anului însumează circa 1,13 miliarde de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici