Rezultatele trimestriale ale Yahoo! , un factor major în negocierile cu Microsoft

Rezultatele financiare ale Yahoo! din primul trimestru, care vor fi prezentate marţi, vor reprezenta un factor major în negocierile cu Microsoft, în condiţiile în care se apropie termenul limită fixat pentru acceptarea ofertei de preluare avansată de producătorul de software, de 42 miliarde dolari.

17 afișări
Imaginea articolului Rezultatele trimestriale ale Yahoo! , un factor major în negocierile cu Microsoft

Rezultatele trimestriale ale Yahoo! , un factor major în negocierile cu Microsoft (Imagine: Mediafax Foto)

În plus, rezultatele favorabile obţinute de Google în primul trimestru, cu o creştere a profitului net de 31%, la 1,31 miliarde de dolari, ar putea ajuta Yahoo! în eforturile sale de a obţine o ofertă mai mare de preluare, probabil din partea Microsoft, întrucât reprezintă o dovadă a solidităţii pieţei de publicitate online.

Microsoft a pus sub semnul întrebării valoarea Yahoo!, pe fondul problemelor economice din Statele Unite, dar rezultatele Google ar putea susţine eforturile furnizorului de servicii online de a obţine o ofertă mai ridicată.

"Singurul lucru care ar putea determina Microsoft să-şi îmbunătăţească propunerea ar fi rezultatele financiare bune ale Yahoo!", a declarat Ross Sandler, analist la RBC Capital Markets.

Yahoo! anticipează pentru primul trimestru venituri nete de 1,28-1,38 miliarde dolari, în timp ce analiştii estimează 1,32 miliarde dolari.

Compania a respins în februarie oferta de preluare avansată de Microsoft, care evaluează compania la 42 de miliarde de dolari, întrucât o consideră insuficientă, iar membrii conducerii caută diverse alternative pentru a se apăra împotriva unei eventuale preluări ostile.

Google a finalizat, în martie, preluarea companiei de publicitate pe Internet DoubleClick, pentru 3,4 miliarde de dolari, ceea ce îi consolidează poziţia faţă de Yahoo! şi Microsoft pe piaţa publicităţii online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici