România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale

România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale, de peste patru ori mai puternică decât media celor 27 de state membre, potrivit datelor prezentate vineri de Eurostat.

32 afișări
Imaginea articolului România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale

România a avut în ianuarie a patra creştere anuală din UE a producţiei industriale (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Producţia industrială a României a crescut cu 6,8% în ianuarie 2010 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce media UE se plasează la 1,5%. În zona euro, indicatorul s-a majorat cu 1,4%.

Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Malta (14,3%), Polonia (11%), Cehia (8%) şi România, iar la polul opus se situează Danemarca (-9,8%), Lituania (-5,5%), Grecia (-4,4%) şi Spania (-2,5%).

Producţia industrială a crescut în termeni anuali în 12 state membre UE şi a scăzut în alte şapte, datele fiind indisponibile sau confidenţiale pentru restul de şase ţări.

În termeni lunari, în ianuarie 2010 faţă de decembrie 2009, indicatorul a înregistrat în zona euro o creştere record de 1,7%, potrivit Reuters.

Cele mai puternice avansuri lunare au fost consemnate în Irlanda (15,3%), Bulgaria (4,9%), Estonia (4,5%) şi Danemarca, iar cele mai abrupte scăderi în Portugalia şi Finlanda (-2,2% fiecare), Letonia (-1,6%) şi Spania (-1,1%).

România a avut cel mai redus ritm de creştere lunară, de 0,1%, plasându-se pe locul al 13-lea în UE.

Dintre statele membre care au raportat evoluţia indicatorului, producţia industrială a crescut în 13 şi a scăzut în şase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici